Monolinears 2

In 1982 kocht gemeente Hengelo een roestvrijstalen kunstwerk van Lucien den Arend vanuit zijn tentoonstelling in het gemeentehuis. Het selectie-commité zocht toen voor een specifiek object om te plaatsen in de huidige Woolderesvijver.

Monolinears, knooppunt werd aangekocht en geplaatst in de vijver in de Woolder Es. Deze sculptuur is een van een reeks van monolineaire kruispunten, gemaakt door de kunstenaar Lucien den Arend.

Het kunstwerk is gemaakt in 1975 en reeds in 1976 tentoongesteld in Frankrijk, in de buurt van Parijs.

Kijk ook eens op : http://www.denarend.com/exhibitions/1970-1980/salon-de-la-jeune-sculpture/jardins-des-champs-elysees.htm

Den Arend heeft onder andere in Zwijndrecht, Zaanstad, Dordrecht en Rotterdam werken in de openbare ruimte tot stand gebracht. Daartoe behoren zijn omgevings- en land art projecten, abstracte grote objecten in brons, roestvast staal en beton. Ook gebruikte hij aarde, water en beplanting, veelal wilgen. Hij heeft zich onderscheiden als land art-kunstenaar.

Hij heeft in de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw in zijn galerie aan het Veerplein ook andere “Zwijndrechtse” kunstenaars onder de aandacht gebracht, zoals Willy Sluiter en Clement Bezemer.
Den Arend woont en werkt in Penttilä in Kangasniemi, Finland. Hij heeft daar in 2006 zijn beeldenpark POAM ingericht. Hij stond in 1996 aan de basis van het Beeldenpark Zwijndrecht (Open Air Museum Drechtbanks of OPAM) in het Noordpark in Zwijndrecht.”

Weergaven: 5906

2 thoughts on “Monolinears

    • Reageer Fred Bumann 22 jan 2019 20:06

      Hallo Lucien, leuk om iets van je te horen! Ik heb de link naar je website er al bij gezet. Bedankt! We genieten nog elke dag van je mooie kunstwerk in de vijver aan de Woolderesweg!

Leave a Reply

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.