Monument Theo van Loon

Bij het monument ter nagedachtenis aan Theo van Loon bij de Grobbentunnel staat sinds 20 april 2018, een bank-/tafelcombinatie als rustpunt tijdens je wandeling of fietstocht. En op 26 april is door de gemeente Hengelo ook een plaquette met beschrijving bij het monument geplaatst.

 

 

 

 

 

 

De jaarlijkse herdenking bij het monument van Theo van Loon aan de Grobbenweg op 04 mei 2018 om 18.00 uur krijgt dit jaar bijzondere aandacht.
Martin Meijerink ( gepensioneerd Ns er) schrijft een boek over deze spoorman en verzetsheld Theo van Loon die op 01 april 1945 een dag voor de Bevrijding van Hengelo werd gedood door de Duitse bezetters.
Het boek is op zaterdag 05 mei te koop en wordt gesigneerd bij Boekhandel Broekhuis te Hengelo van 10.30 uur tot14.30 uur
Op 01 april 2018 de sterfdag van Theo van Loon worden de lesbrieven en informatie digitaal gezet zie www.theovanloon.com .
Op vrijdag 04 mei 2018 wordt het boek geschreven door gepensioneerd spoorman Martin Meijerink uitgereikt aan de CEO NS Rogier van Boxtel.
Deze bijeenkomst is alleen voor genodigden
Op vrijdag 04 mei 2018 zal ex machinist Aardoom Pasteurstraat 40 uit de Woolderes met leerlingen van het Twickel college de krans leggen bij het monument aan de Grobbenweg
Om 18:00 uur blaast trompettist Tom Brouwer deLast Post,
om 18.15 herdenking. kranslegging, sprekers, gang langs het monument en gelegenheid tot bloemenhulde.
Op zaterdag 05 mei Bevrijdingsdag wordt om 16.00 uur de tentoonstelling de strijd om de IJsselcentrale Hoogspanning geopend in Museum Hengelo Beekstraat Deze bijeenkomst is alleen voor genodigden.
Zondag 06 mei t/m eind september is de tentoonstelling geopend voor publiek Zie www.museumhengelo.nl

Bij de site van de Stichting 4 en 5 mei kunt u ook informatie vinden over het Monument Theo van Loon

Aanmelden voor de nieuwsbrief via e-mail: nieuwsbrief@theovanloon.nl

Hits: 44