Fysiotherapie Wooldersteen

Onze praktijk is, zoals wel bekend, gevestigd aan de Steenmeijerstraat en in de Klokstee.

We zijn een gespecialiseerd praktijk met o.a. geriatrie, oncologie/oedeem, haptonomie, manuele therapie en psychosomatische fysiotherapie. We werken veel in de wijk, o.a. voor preventie van valrisico, behouden van zelfredzaamheid etc., scholing en voorlichting. Tijdens een WoolderTref hebben we een voorlichting gegeven over valpreventie.

Meer informatie over dit bedrijf op: www.wooldersteen.nl

-o-o-o-o-

Een hart onder de riem ! ❤
Voor de bewoners van de Hiebendaal die door alle afgelaste activiteiten afgelopen tijd noodgedwongen veel thuis zaten.
Terwijl het ondernemen van activiteiten juist zo belangrijk is om fit te blijven en je goed te voelen.
Op Valentijnsdag heeft Fysiotherapie Wooldersteen ondersteund door vrijwilligers de bewoners uitgenodigd samen te gaan wandelen, met een gezamenlijke “warming up “, koffie met lekkers en een roos mee naar huis.
“….wat fijn dat ik weer mensen zie, en samen te zijn…”

Foto’s met toestemming geplaatst.

o-o-o-o

Koningsdag Bootcamp bij Fysiotherapie Wooldersteen!

Een sportief feestje binnen de mogelijkheden voor de trouwe medische fitness sporters. Zij hebben een route gewandeld  mét oefeningen in en om de wijk Woolderes.  Na afloop koffie, thee en een gezonde traktatie. Veel blije gezichten en enthousiaste reacties! (foto’s met toestemming geplaatst).

-o-o-o-o-

 2021 NIEUW: Wandelen met Wooldersteen

De lente is hét seizoen om uw wandelschoenen aan te trekken en lekker naar buiten te gaan. Dagelijks een (half) uurtje wandelen, daar kan geen pil tegenop! Het zorgt voor vermindering van stress, versterkt uw spieren, hart- en longen, uw geheugen wordt beter en het prikkelt de creatieve geest! Daarnaast is het ook nog één van de meest verantwoorde manieren van bewegen.

Vanaf 26 april om 11 uur gaan we van start in beperkte groepsgrootte.

Geef je dus snel op en loop ook mee!

Team Fysiotherapie Wooldersteen

Bekijk hier de verdere info of download de flyer (PDF) hier.

-o-o-o-o-

Pijn in de benen tijdens het lopen? Etalagebenen?

Blijven staan of even gaan zitten tijdens het lopen? Dit kan het gevolg zijn van etalagebenen. Dit is slagaderziekte in de benen. Door slagaderverkalking is er sprake van een vernauwing of verstopping  van de bloedvaten. Hierdoor kan er minder bloed naar de spieren worden getransporteerd.

Etalagebenen ontstaan door een probleem met de bloedtoevoer naar de beenspieren. Spieren hebben zuurstof nodig om goed te functioneren. Bij lichamelijke inspanning zoals bv lopen hebben de spieren meer zuurstof nodig dan door de vernauwde slagaders kan worden aangevoerd. Dit zuurstoftekort in de beenspieren veroorzaakt verzuring die u ervaart als pijn, kramp, tintelingen of een stijf gevoel. Door rust te nemen vermindert de behoefte aan zuurstof in de beenspieren en verdwijnt dit pijnlijke gevoel vaak binnen enkele minuten. Sommige mensen met pijnlijke benen proberen zichzelf een houding te geven door in een winkelstraat van etalage naar etalage te lopen, vandaar de naam.

De medische naam voor etalagebenen, claudicatio intermittens, betekent in het Latijn ‘met tussenpozen mank lopend’.

Dit is er aan te doen!  

Hoewel slagaderverkalking een natuurlijk ouderdomsproces is, kan het versneld worden door een ongezonde leefstijl zoals roken, te vet eten, alcohol en te weinig bewegen. Ook diabetes is een risicofactor. Door de leefstijl te veranderen kan er veel winst geboekt worden. U kunt hierin begeleid worden door een leefstijlcoach.

De ernst van de ziekte wordt uitgedrukt in het aantal meters dat je kunt lopen zonder pijn. Hoe minder ver je kunt lopen, hoe ernstiger de ziekte. De ervaring leert dat je dit kunt trainen en het proces kunt omkeren. Van lopen word je beter. Hoe het komt dat lopen de klachten vermindert, is niet helemaal duidelijk. Misschien komt het door de vorming van nieuw gevormde bloedvaten die de functie van de afgesloten slagaders kunnen overnemen. Uit onderzoek blijkt dat de maximale loopafstand gemiddeld genomen ten minste verdubbeld, maar vaak verdrievoudigd of verviervoudigd kan worden. Tevens wordt  de verdere ontwikkeling van slagaderverkalking vertraagd en de pijnvrije loopafstand vergroot.

De fysiotherapeut                        

Looptherapie onder begeleiding van een ClaudicatioNet fysiotherapeut (extra geschoold in de begeleiding van mensen met etalagebenen) verbetert de looptechniek, de lichamelijke conditie en leert je omgaan met de pijn. Daarnaast zorgt een betere looptechniek voor een afname van het zuurstofverbruik en draagt daarmee weer bij aan het verminderen van de pijnklachten.

Sinds 2017 valt de behandeling van Claudicatio Intermittens door een ClaudicatioNet fysiotherapeut in de basiszorg; dat wil zeggen dat er 37 behandelingen gesupiviseerde looptraining vergoed worden. Uiteraard moet u wel rekening houden met uw eigen risico. Ook is er een verwijzing nodig van een huisarts of een vaatarts om in aanmerking te komen voor deze behandeling.

Voor meer informatie:

Fysiotherapie Wooldersteen

Linda Kempers- Rademaker, Steenmeijerstraat 4, 7555 NB Hengelo

074-2916471

linda@wooldersteen.nl

 

Deze pagina is bijgewerkt op 29-04-2021.fb.

Hits: 2271