Aikikan Dojo Hengelo

Nu ook in de Woolder Es.

Aikido voor kinderen- jeugd en volwassenen.
Aikikan Dojo Hengelo is gestart op de nieuwe locatie aan de Woolderesweg (gymzaal).
Iedere dinsdag van 16.30 – 17.30 uur, kinderen en jeugd, en op vrijdag van 20.00 – 21.30 uur voor volwassenen.
Nieuwsgierig? Kom en doe eens mee. Je bent van harte welkom.

Wat is Aikido?
Aikido is een Japanse martiale kunst. Aikido staat voor ‘de weg (DO) van innerlijke kracht (KI) in harmonie (AI)’. Het is geen vechtsport; het kent dan ook geen aanvalstechnieken. Er worden dus ook geen wedstrijden georganiseerd, een competitie-element bestaat niet. De effectiviteit van Aikido als zelfverdedigingskunst berust niet op spierkracht, maar op het optimale gebruik van de aanvalsbeweging en de kracht van de tegenstander.


Waarom Aikido voor kinderen?
Aikido is aantrekkelijk voor kinderen. Het bevordert de lichaamscoördinatie, vermindert agressie en zorgt dat de kinderen lekker wat energie kwijtraken. Zo wordt er veel aandacht besteed aan rek- en lenigheidoefeningen en rol- en valbreektechtnieken. Naast weerbaarheid, zelfverzekerde houding en discipline, zijn spel en plezier belangrijke pijlers binnen de lessen.

Aikido voor volwassenen

Juist door samen met je oefenpartner te werken, in plaats van tegen elkaar te vechten leer je de technieken van Aikido.

Cirkelvormige, vloeiende bewegingen  worden gebruikt om de tegenstander uit balans te brengen. Vervolgens wordt deze ten val gebracht en door middel van een klem tijdelijk geïmmobiliseerd. Het is daarbij essentieel dat lichaam en geest als één leren handelen. 

Behalve het onder de knie krijgen van de rol- en val technieken, basisbewegingen en verdedigings- en immobilisatietechnieken, bevordert het Aikido daarom ook de beheersing van de adem, het effectief omgaan met je eigen energie en het vormen van een innerlijk steunpunt. Hierdoor voelt men zich sterker en in het functioneren completer. 

Aikido kan door iedereen worden beoefend, ongeacht leeftijd, geslacht of lichaamsbouw.

Informatie vind je op: www.aikikan.nl of neem contact op met dhr. S. Derakhshan 06-142 44 803

Deze pagina is bijgewerkt op 03-02-2020. fb

Weergaven: 469