Archief oude artikelen

Hier onder tref je oude artikelen van de voorpagina aan. Vanaf 24-3-2019. Laatste wijziging van deze pagina: 26-09-2022.

-o-o-o-o-

Foto’s van de herdenking op 4 mei 2022 om 18.00 uur bij het monument voor Theo van Loon aan de Grobbenweg in de Woolderes. Leerlingen van het Twickelcollege legden een krans namens de Nederlandse Spoorwegen. Daarnaast waren er bloemen van de gemeente die burgemeester Schelberg legde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-o-o-o-o-

Een nieuwe pagina over Stannah Trapliften vind je hier.

-o-o-o-o-

Zonnepanelen en/of windmolens langs de A35 / A1? Onze buurt heeft er mee te maken. Geef je mening en praat er over mee via deze link: https://www.hengelo.nl/…/Praat-mee-over-zonne-energie…

-o-o-o-o-

Een nieuwe pagina met informatie over Zuster Jansen Thuiszorg vind je hier.

-o-o-o-o-

De Woolderes is winnaar van de Gouden Buurt Award van de provincie Overijssel geworden. Helaas voor ons is een buurt in Breda dé Gouden Buurt van heel Nederland geworden. Maar wij zijn toch wel heel trots dat we de winnaar zijn in onze provincie! En dat allemaal ook dankzij U, de medebewoners van onze fijne buurt! We hebben dit heugelijke feit zaterdag 26-09 gevierd bij de WoolderTref en in de Rumkehof. Met dank aan de Jumbo Woolderesweg voor het heerlijke gebak.

TC Tubantia heeft met medewerking van een aantal buurtbewoners een heel leuk artikel over deze gebeurtenis gepubliceerd, dat vind je hier: ‘Het is goed toeven in Hengelose wijk Woolderes’.  

-o-o-o-o-o-

Op 16 juni 2020 publiceerde gemeente Hengelo de aanvraag voor de bouw van een nieuwe school aan de Bandoengstraat. Om de hoek maar toch dichtbij. Meer info over deze school vind je hier: Nieuwe school Attendiz komt er aan.

-o-o-o-o-o-

Er zit muziek in!

   

Een paar weken geleden werden de bewoners en personeel van Het woolde en de Hiebendaal, en de staatgenoten getrakteerd op prachtige klassieke muziek door vier musici van het Orkest van het Oosten. Het klonk heel mooi!

 

 

 

 

 “Winters” straatfeest   Woolderesweg met nieuwe bewoners van “Huis het Woolde”.

Afgelopen zaterdag 31 augustus was de Woolderesweg (het gedeelte tussen de Geerdinksweg en Deldenerstraat) ondanks de tropische temperaturen, getransformeerd in een winters tafereel.

Het organisatiecomité bestaande uit Cees Bergsma, Rob van Dijk, Gert Coenraadts en Karel van den Berg (zie foto) hadden een straatfeest georganiseerd met als thema, Apres-ski.

Tijdens één van de vele voorbesprekingen kwam het comité op het idee om de nieuwe bewoners van het woonzorgcentrum “Huis het Woolde” ook uit te nodigen. Dit werd door Saskia Wolters, coördinator Zorg en Welzijn, van Carint-Reggeland bijzonder positief ontvangen.

Ook de gemeente Hengelo werd benaderd en zij willigden het verzoek in om een buurtbon toe te kennen. Dit vanuit de opdracht, noaberschap, cohesie en om onderlinge banden te versterken.

De 35 bewoners van “Huis het Woolde” werden om 17.00 uur door vrijwilligers en buurtbewoners opgehaald.

In een grote Apres-ski tent die midden in de straat stond, werden de mensen getrakteerd op een hapje en drankje en kregen geheel in stijl een lekkere goulash-soep en broodje bratwurst aangeboden.

Ook  was er  2 harmonicaspeelsters die geheel in Tiroler stijl, voor de muzikale omlijsting zorgde. Verder kon men er  boomstamzagen, spijkerslaan en bierpulschuiven. Zelfs een sneeuwkanon ontbrak niet….

Als dank werd er door Carint-Reggeland en de bewoners  van “Huis het Woolde”, een zitbank aan de bewoners van de “Oude Woolderesweg”  aangeboden. Daar wordt binnenkort een leuk plaatsje in de straaat voor gezocht.  Een leuk cadeau waarop jong en oud elkaar kunnen ontmoeten voor een praatje.

Al met al een zeer geslaagde activiteit waarbij de buurtbewoners zijn uitgenodigd om binnenkort “op de koffie” te komen bij hun nieuwe buren.

Karel van den Berg.

Ook TC Tubantia schreef hier over, klik hier: TC Tubantia, winters straatfeest. En in het Hengelo’s Weekblad ook: Hengelo’s Weekblad straatfeest

 

 

-o-o-o-o-

 

 

Een klein groepje badminton-liefhebbers badmintont op dinsdagavond tussen 19.45 en 21.00 uur in de sporthal aan de Woolderesweg 130. We hebben versterking nodig. Wie heeft belangstelling? Kom een keer kijken op dinsdagavond! Informatie bij Herman Aalderink, tel. 06 21500256; h-aalderink@home.nl

Op woensdag 3 juli konden we meepraten over de toekomst van de buitengebieden. Ook Woolde, waar de Woolderes onder valt, kwam aan bod. Een kort verslag volgt nog. Voor meer informatie, klik op deze link:

Omgevingsvisie voor het buitengebied van Hengelo

24 april ‘s avonds… Stormschade Semmelweissstraat

Regelmatig wordt het grondwaterpeil in de wijk gemeten. Zo ook vandaag, 24 april. Een half jaar geleden werd 270 cm. gemeten en vandaag was dat 206 cm. Dat is laag voor de tijd van het jaar.

 

 

 

Activiteiten in Woolderes. Deze keer aandacht voor sport. TRIOS is een bekende naam in Hengelo. Wist je dat deze club ook in onze wijk actief is? Elke donderdagavond, vrijdagavond en zondagmorgen. Voor meer informatie, kijk hier: Trios Hengelo.  

Donderdag 28 maart: Liesbeth Hassink, directeur van Museum Bussemakerhuis, gaf een presentatie over LINNEN. Meer info over het museum:http://www.bussemakerhuis.nl/.

ATTENTIE-PUNT: AFVAL, HUISVUIL, (ONDERGRONDSE) CONTAINERS

Regelmatig wordt via de sociale media geklaagd over afval, puin, rommel in onze wijk. We houden onze wijk schoon door de regels te volgen. Wanneer je toch iets ziet wat niet hoort, zoals losse zakken naast de ondergrondse container of een storing meemaakt bij het gebruik van de milieupas?

Geef dit dan ook door aan Twente Milieu via deze link: https://www.twentemilieu.nl/afval/melding-maken.

Bezoeken: 773