Verslagen van activiteiten

Op deze pagina en onderliggende tabbladen zie je (verslagen van) activiteiten en publicaties uit de afgelopen periode. Deze pagina is bijgewerkt op 13-3-2020.

 

Al onze activiteiten zijn t/m 31 maart afgelast!

Ook wij volgen de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid en gemeente met betrekking tot het coronavirus. We leggen de nadruk op goede hygiëne.

Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen, worden tijdig passende maatregelen getroffen.

Wat te doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die u én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:

Was uw handen regelmatig
Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes
Meer informatie: Op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden…

Donderdag 20 februari gaf Willemina Bakkenes weer een workshop met als onderwerp “Kleuren in het dagelijks leven” . Welke betekenis hechten we bijvoorbeeld aan een bepaalde kleur. Een foto impressie van de workshop op 30 januari:

Midwinterhoorns bij de Woolderes vijver

Vrijdag 3 januari om 19.00 uur ontvingen we weer de Hengeler Midwinterhoornblazers.

Donderdag 16 mei: Mandala maken. Was weer een hele leuke middag met een workshop van Willemina Bakkenes. Ditmaal de aandacht voor de spiraalvorm.

Maart-april Geheugen Activering. Cursus van 8 dagdelen door Catharine Volkering samen met Wijkracht. Deze cursus was een groot succes, aan de commentaren van de deelnemers te horen! Catharine, bedankt!

Donderdag 11 april: Workshop Stampin’: Silvia van Weert gaf een workshop waarbij de deelnemers zelf een fraaie wenskaart maakten.

Donderdag 21 maart: Mandala maken. Willemina Bakkenes gaf deze middag weer een workshop, deze keer met het thema ‘De vier seizoenen’.

Donderdag 14 maart: Molens. Deze middag verzorgde Piet Vendel een presentatie over molens.

Lonneker Molen

f en toe is er een feestelijke gebeurtenis in de wijk, zoals vandaag in de Landsteinerstraat. Gefeliciteerd! Even een foto van de prachtige boog, met één van de buurvrouwen…

Donderdag 14 februari: Presentatie Zorgloket SWOH. Enkele medewerkers van het Zorgloket Hengelo geven een presentatie over wat dit loket voor u kan betekenen.

  bestaat 2 jaar!!!!

Dinsdag 29 januari: We vierden vandaag het 2-jarig bestaan van de Woolder Tref! Op de laatste dinsdag van januari wordt (inmiddels traditie) de verjaardag van WoolderTref gevierd.
Het was dit keer heel gezellig met taart en accordeon. Door Netty en Hannie was er een (pub)quiz georganiseerd waar de bezoekers heel enthousiast over waren : geopperd is zoiets elke laatste dinsdag van de maand te houden. Bij vertrek kreeg iedereen een bloempotje met een hyacintje mee naar huis.

Donderdag 24 januari: Mandala maken.

Hieronder een impressie van de werklust van de deelnemers aan de workshop van donderdag 24 januari onder leiding van Willemina Bakkenes : het maken van een Mandala met vlammenrand

Willemina Bakkenes gaf een workshop mandala maken met deze keer speciale aandacht voor kleuren.

NIEUWJAARSCONCERT TJSO MET EIGEN SOLISTE IN TWICKELCOLLEGE HENGELO

Het Twents Jeugd Symfonieorkest (TJSO) nodigt u uit voor een Nieuwjaarsconcert op vrijdag 18 januari, locatie Twickelcollege Hengelo, Woolderesweg 130, 7555 LC Hengelo.

Dirigent Carl Wittrock vraagt elk jaar aan orkestleden als solist op te treden. Dit jaar  zal Jamien Salama het beroemde cello solowerk “ Kol Nidrei” van Max Bruch spelen.

Het concert wordt geopend met Finlandia van de componist Jean Sibelius ,gevolgd door “Orpheo aux Enfers” van Jacques Offenbach.En natuurlijk ontbreekt er op dit nieuwjaarsconcert muziek van Johan Strauss niet, van hem wordt “de Zigeunerbaron” ten gehore gebracht. Het concert wordt afgesloten met Filmmuziek uit “the Greatest Showman van componist O’Laughlin en “Ragtime” van Albert Dam.

Het concert duurt ongeveer een uur.

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur met een kop koffie/thee Toegang is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Donderdag 10 januari: Woolderes Vroeger en Nu. Deze presentatie was een groot succes! Ineke Grobben en Netty Bakker vertelden over de historie en het heden van onze wjjk. Er waren 20 belangstellenden. Als je er niet was, heb je echt iets gemist! Fotoimpressie van deze middag:

Midwinterhoorns bij de Woolderes vijver

Vrijdag 4 januari om 19.00 uur ontvangen we de Hengeler Midwinterhoornblazers.

Rond de vijver in de Woolderes luiden zij het nieuwe jaar in.

Buurtbewoners zijn van harte welkom om met elkaar de beste wensen voor 2019 te wisselen.
Voor een (sterk) slokje wordt gezorgd.

Donderdag 13 december: Bloemschikken. Ria Klein verzorgde een fijne en gezellige workshop voor het maken van een “bloementaart”, met het accent op de komende feestdagen.

Kerstbloementaart workshop 13-12-2018

Opgeven voor een volgende webshop? Via wooldertref@logical.nl . Bij voldoende aanmeldingen wordt een volgende workshop georganiseerd!

Zondag 9 december: Muziek bij de buren, Woolder Tref, Steenmeijerstraat 14. Om 13.00, 14.30 en 16.00 uur treden voor u op: Robin – piano, Dirk – gitaar en Jinke -zang. Geen kosten, vrije gift welkom.

Op de vrijdagen is er een gezellig biljartclubje. Hiervoor zoeken wij nog deelnemers! Ook is het mogelijk om zelf een groepje te formeren en een andere speeldag te kiezen. Informatie via WoolderTref@logical.nl.

Aanvullende informatie over de komende activiteiten:

Dinsdagen 25 december en 1 januari: Geen Woolder Tref op dinsdag, maar bij voldoende belangstelling kunnen we iets organiseren op de maandagen 24 december en 31 december.

De surprisemiddag was een groot succes! Gezellig, we hebben veel gelachen! Goed verzorgd, volgend jaar weer!

Woolder Tref: Dinsdag 4 december 14:30 – 17:00, Steenmeijerstraat 14

Surprisemiddag met Pakjesdobbelspel. Een gezellige middag in het teken van de Goedheiligman! Bezoekers van deze middag wordt vriendelijk gevraagd om een kleine surprise mee te nemen. Geen extra kosten.

Symphonie Orkest Elad uit Hengelo

Dit orkest geeft een concert op zaterdag 10 november om 20:00 uur in het Twickel College, Woolderesweg 130 te Hengelo. De zaal is open om 19:30 uur. Entree is €10,- en jongeren tot 16 jaar hebben gratis toegang. In de pauze is er gratis koffie en thee. Voor meer informatie: www.elad.nl

Collecte EHBO Hengelo 

In de week van 15 t/m 22 oktober mag de EHBO Hengelo haar jaarlijkse collecte houden. De opbrengst zal worden gebruikt voor de aanschaf van 2 AED’s die worden gebruikt tijdens sporten en evenementen in Hengelo. Aanmelden als collectant via collecte@ehbo-hengelo.nlDeze activiteit wordt in Almelo gehouden, maar misschien is er vanuit onze wijk ook belangstelling:

Burendag 21 VolkerRail 21 september 2018

Onze onderhoudsaannemer VolkerRail organiseert in samenwerking met ProRail op vrijdag 21 september een dag voor direct omwonenden van het spoor.

Per ‘techniekveld’ (Baan, Seinwezen, Energievoorziening, Kunstwerken en Omgevingsbeheer) wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden die om en aan het spoor uitgevoerd worden en we laten zien met welke middelen en materieel er gewerkt wordt. Ook zullen er demonstraties van onder andere thermietlassen en spoor bouwen worden gegeven.

Lijkt het u leuk om meer over de spoorwereld te weten te komen? Dan bent u van harte welkom op 21 september as. in Almelo. U kunt zich hiervoor inschrijven via burendag@volkerrail.nl. Na aanmelding ontvangt u een mail met aanvullende informatie. We ontvangen graag de volgende gegevens van u:

o Met hoeveel personen wilt u ons komen bezoeken?
o Naar welk tijdvak gaat uw voorkeur uit?
Tijdvak 1:‘van 11.00 – 13.30 uur
Tijdvak 2: van 13.30 – 16.00 uur
Tijdvak 3: van 16.00 – 18.30 uur

Kort verslag van de Presentatie door Catharina Volkering (SWOH-Wijkracht) over de Cursus Geheugenactivering:

Catharina heeft voor 10 belangstellenden een interessante introductie gegeven gedurende bijna anderhalf uur.

De cursus wordt in principe 2 keer per jaar gegeven, er zijn geen kosten aan verbonden (excl. consumpties) omvat 8 weken telkens 2 uur en na enkele maanden een terugkeer/evaluatie sessie.
Bij voldoende belangstelling is een cursus op locatie ook mogelijk.

Van de aanwezigen hebben zich er al 6 opgegeven om deze cursus
volgend voorjaar (maart/april) te gaan volgen op locatie WoolderTref;
dag van de week nog nader te bepalen; en tijd van 10:00-12:00.

De cursus is bij 12 deelnemers vol.
Belangstellenden uit WoolderEs, Woolde en Bloemenbuurt
kunnen een mailtje sturen naar wooldertref@logical.nl.
Woolder Tref. De laatste bijeenkomstmiddag voor het zomerreces is voorbij. Onder het genot van koffie, thee, zelfs drie-in-de-pan en een glaasje advocaat en ondanks de hitte waren er weer een aantal mensen gekomen.

Hartelijk dank aan Ger en Riet Jansen voor hun goede zorgen en hartelijke ontvangst tijdens alle Woolder Trefs!

ZOMERPAUZE: juni – juli -augustus is er GEEN reguliere Woolder Tref.
Wil je in deze maanden toch gebruik maken van de bijeenkomstruimte? Stuur dan een e-mail naar Ger Jansen, wooldertref@logical.nl

WOOLDERES NIEUWSFLITS: Vijverconcert Woolderes 2018

Zondagmiddag 27 mei organiseerde de Woolderes weer een openluchtconcert bij de vijver. Het concert werd dit jaar verzorgd door het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor met 60 leden en mezzo sopraan Katinka Tiemersma. Samen met dirigent Jacco Camphens en pianist Wouter Munsterman werd gezorgd voor een gezellige, warme gebeurtenis. Met ongeveer 200 mensen rondom de vijver.

WOOLDERES NIEUWSFLITSMaandag 14 mei liepen leerlingen van het Gildecollege afd. Zorg en Welzijn een mooie wandeling met ouderen uit ’t Woolde. Op het terras aan de vijver in de Woolderes stond een versnapering klaar. Leuk project voor beide partijen! RTVOost was er ook, zie hier hun verslag:

http://m.rtvoost.nl/nieuws/291797/jong-en-oud-werken-samen-bij-een-app-voor-belevingsroute-hengelo  

Kabouterhuismuseum

Wanneer: Woensdag 13 juni 2018 van 13.30 – 17.00 uur.
Waar: Hyacintenpad 2, 7555 DA Hengelo
Kosten: Vrije bijdrage
Opening i.v.m. Nationale Buitenspeeldag aan de Boerhaavelaan in de Bloemenbuurt.

Zie ook: onze Kabouterhuismuseum pagina

Woolderlanen (Seahorse) – Inloopbijeenkomst ontwerp bestemmingsplan
Op maandag 28 mei was er een inloopbijeenkomst over het ontwerp bestemmingsplan Seahorse. Tijdens deze bijeenkomst kon het ontwerp bekeken worden en was gelegenheid tot het stellen van vragen. Kijk ook op de speciale pagina op onze website: Woolderlanen nieuwbouw project.

Vijverconcert Woolderes 2018 

WOOLDERES NIEUWSFLITS: Vijverconcert Woolderes 2018

Zondagmiddag 27 mei organiseerde de Woolderes weer een openluchtconcert bij de vijver. Het concert werd dit jaar verzorgd door het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor met 60 leden en mezzo sopraan Katinka Tiemersma. Samen met dirigent Jacco Camphens en pianist Wouter Munsterman werd gezorgd voor een gezellige, warme gebeurtenis. Met ongeveer 200 mensen rondom de vijver.

Vijverconcert 2013

Het 8ste vijverconcert was een succes.

Op zondagmiddag 30 juni 2013 was er voor de 8ste keer het vijverconcert van de Woolder Es. De drijvende kracht achter de organisatie is Netty Bakker.

Dit jaar waren er optredens van twee Big Bands van de Hengelose muziekschool: de Big Bandits en de Big Bang. Beide onder leiding van Bert Fransen. Het was (voor de verandering) mooi weer. De zon scheen, de temperatuur was aangenaam. En er was veel publiek. En niet onbelangrijk: twee mooie optredens van enthousiaste bands van jonge muzikanten met aansprekende nummers.

Ineke Krabbe verzorgde de catering met koffie, thee, limonade en eigen (met buurvrouwen) gebakken taart. De ingrediënten werden gesponsord door de EmTE en de opbrenst ( € 134,43) was voor KWF kankerbestrijding.

Weergaven: 985