WoolderTref Speciaal: Excursie Museum Bussemakerhuis

Wanneer:
27 februari 2020 @ 14:00 – 17:00
2020-02-27T14:00:00+01:00
2020-02-27T17:00:00+01:00
Waar:
Bussemakershuis
Ennekerdijk 11
7622 ED Borne
Contact:
Ger Jansen

 

 

 

 

 

 

 

Dee donderdagmiddag gaan we op excursie naar het Museum Bussemakerhuis in Borne. Geef je tijdig op, dan kunnen we het vervoer organiseren. Opgeven per e-mail via wooldertref@logical.nl  of persoonlijk bij de WoolderTref.

Met name de tijdelijke tentoonstelling is interessant: DE VIER WEVERKENS Schietspoele, Sjerrebekke, Spoelza. Verbonden door hun liefde voor het ambacht tonen vier vrouwen de verrassende veelzijdigheid van de moderne weefkunst. 25 januari t/m 25 april 2020. Tijdens deze eerste tentoonstelling van het nieuwe jaar laten de vier vrouwen van het WeefKWRT, Marleen Jongen-Dijk, Gera Hultink, Roos Cox en Anneke Kersten, je kennismaken met de verrassende verscheidenheid van het hedendaagse weven.

Met verschillende weeftechnieken, ongebruikelijke combinaties, kleur en soms wel een heel bijzondere materiaalkeuze als papier en paardenhaar. Deze moderne tentoonstelling vormt daarmee een prachtig contrast met de traditionele weefkunst in het museum.

Op de weefzolder van Museum Bussemakerhuis worden nog bijna dagelijks door vrijwilligers op zes oude handweefgetouwen allerlei soorten katoenen en halflinnen doek geweven. Dus vergeet niet ook een bezoekje te brengen aan deze grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland!

Hits: 3

Leave a Reply

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.